Wat is renovlies behang?

Wat is renovlies behang? Renovlies behang staat voor renovatievlies behang. Het is een perfecte optie voor het herstellen van (oude) muren en (oud) stucwerk. Het laat oude muren er weer als nieuw uitzien zonder al te veel moeite. Renovlies behang is overschilderbaar behang dat te vinden is in verschillende soorten diktes. Daarbij is renovlies behang een modern alternatief voor glasvezelbehang.

Het is een zeer efficiënte wijze van het aanpakken van de binnenmuren, het is goedkoper dan stucwerk en het materiaal is flexibel, wat het uitermate geschikt maakt voor nieuwbouwhuizen. Het is dus niet zo gek dat renovlies behang steeds vaker wordt gekozen in plaats van stucwerk.

Wanneer renovlies behang?

Renovlies behang wordt gebruikt bij verschillende soorten renovatiewerkzaamheden. Ook voor wandafwerking om scheuren of oneffenheden op en in de muur te verbergen is renovlies behang uitermate geschikt. Kleine gaatjes, scheurtjes en oneffenheden worden gemakkelijk gestopt met renovlies.

Voordelen renovlies behang

Renovlies behang wordt steeds populairder als behangsoort, vooral in de nieuwbouw. Niet zo gek als we kijken naar de voordelen die renovlies behang met zich meebrengt. We zetten ze voor u op een rijtje:

  • Gladde muren
  • Verbergt gaatjes en scheuren
  • Gemakkelijk te schilderen
  • Nogmaals te behangen
  • Kan tegen krassen en stoten
  • Relatief goedkoper

Hierbij is renovlies behang ook nog eens gemakkelijk zelf aan te brengen en heeft het een lange levensduur (tot wel 30 jaar)

Renovlies behang kosten

Renovlies behang is verkrijgbaar in verschillende soorten en diktes. De dikte die u nodig heeft voor uw huis is afhankelijk van de ondergrond. Weet u niet welk renovlies behang u nodig heeft? Laat u gerust adviseren. De prijs van renovlies behang verschilt natuurlijk ook per rol. Echter zal de gemiddelde rol zo tussen de 40 en 80 euro liggen. Meer weten over de renovlies kosten voor uw woning? Vraag vrijblijvend een offerte aan en renovlies behanger Roman neemt z.s.m. contact met u op.

Renovlies behang of stucwerk

Het resultaat en de kwaliteit van renovlies behang is eigenlijk vergelijkbaar met dat van stucwerk. Waarom dan kiezen voor renovlies behang? Nou, renovlies is gemiddeld zo’n 30% goedkoper dan stucwerk. Daarbij is het behangen ook veel sneller en zijn de muren vrijwel meteen overschilderbaar. Ook is renovlies behang krasvaster dan stucwerk.

Wanneer u uw muren glad wilt hebben is stucwerk natuurlijk een prima optie. Echter heeft het ook nadelen. Vooral als we kijken naar nieuwbouwwoningen. Nieuwbouw kan na het opleveren nog scheuren gaan vertonen. Wanneer u uw muren heeft laten doen met stucwerk, zullen deze scheuren zichtbaar zijn. Renovlies behang zorgt ervoor dat deze scheuren niet zichtbaar zijn. Heeft u een nieuwbouwwoning? Dan raden wij zeker renovlies behang aan.

Verschil renovlies behang, glasvlies behang en glasweefsel behang

Wij krijgen regelmatig de vraag wat nou het verschil is tussen deze drie soorten behang. De grootste verwarring bij deze drie soorten zit hem bij renovlies en glasweefsel. Beide soorten zijn van hetzelfde materiaal, echter is de structuur van het behang anders. Bij renovlies behang is de muur glad en heeft de muur een gestuukte uitstraling. Bij glasweefsel behang is er meer structuur te vinden en dus minder glad. Glasvlies zit eigenlijk net tussen glasweefsel en renovlies behang in.

Wat is goedkoper: verf of behang?

Wat is goedkoper, verf of behang? Beide manieren hebben zo hun voor- en nadelen. Het voordeel van schilderen/verven is dat het sneller gaat en dat verf goedkoper is. Hier tegenover staat wel dat behang langer meegaat en dus op de lange termijn minder werk kost. Twijfelt u of u uw muren wil laten schilderen of behangen? Vraag het gerust aan Roman en hij zal u advies op maat geven. Één ding scheelt: Roman is gespecialiseerd in zowel schilderen als behangen van muren.

Renovlies behang bij Pools Schildersbedrijf Roman Jankowski

Geïnteresseerd in renovlies behang voor uw bestaande woning of nieuwbouw en wilt u meer weten? Neem gerust contact op met renovlies behanger Roman Jankowski. We helpen u graag en voorzien u van alle informatie die u nodig heeft.